Lämpimät sukat talveksi

Kylmät talvikuukaudet sujuvat mukavammin lämpimissä sukissa. Pohjolan talvessa talvikenkien sisään sujautettavat lämpimät sukat takaavat hyvän käyttömukavuuden. Sukkia voi toki ostaa valmiina, mutta monet ovat huomanneet, että itse neuloen saa varmimmin juuri sopivat talvisukat. Samalla saa nauttia rentouttavasta harrastuksesta!

Luonnonmateriaalit lämmittävät

Villasukat, alpakkasukat ja muut luonnonmateriaaleista tehdyt sukat lämmittävät varpaita parhaiten. Ne myös kuivuvat nopeasti luonnollisten ominaisuuksiensa vuoksi ja lämmittävät kosteanakin. Hyvät sukkamateriaalit kuljettavat kosteuden jaloista, jotta jalkaterät pysyvät lämpiminä talvikeleillä.

Keinokuitu saattaa hiostaa enemmän kuin villa. Suomessa yleisin talvisukkien materiaali on perinteinen lampaanvilla, mutta villasukat ovat usein melko paksut talvikenkien kanssa käytettäväksi. Siksi villan ja keinokuidun sekoite on hyvä, kun haluat lämpimät sukat talveksi.

Sukkien kutominen on helppoa

Monet erilaiset langat sopivat sukkien työstämiseen hyvin, ja moni aloittaakin käsityöharrastuksen sukista. Voit shoppailla netissä lankoja kotisohvaltasi ja etsiä avuksesi helpon neulontaohjeen.

Tässä vielä pari vinkkiä. Napakka varsi estää sukkia valumasta, joten talvisukkien varsi kannattaa tehdä joustoneuleesta. Kantapää tuottaa useimmille kutomisen ystäville eniten hankaluuksia, minkä vuoksi taitavan villasukantekijän tunnistaa kantapäästä.

Neulominen on myös hyvä harrastus

Kutomisesta saa palkkiokseen muutakin kuin lämpimät sukat talveksi. Monet ovat huomanneet, että neulominen voi parhaimmillaan olla kuin terapiaa: se rentouttaa ja saa ajatukset irtoamaan työasioista ja muista huolista. Neuloessa voi myös uppoutua äänikirjaan tai seurustella ystävien kanssa. Mikäpä olisikaan mukavampi tapa viettää talvi-iltoja!