Järjestele toimiston kaapelit

Posted by June Douglas on November 12, 2022
Vinkit

Toimiston varusteluun kuuluu usein useita sähköä vieviä laitteita, joista jokainen tarvitsee vähintäänkin laturin. Vaikka laitteita olisi vain muutama, voi hyvin nopeasti toimiston nurkassa olla aikamoinen johtoryökkiö. Ryökkiö ei ole kaunis, ja voi aiheuttaa myös turvallisuusriskejä.

Jos johtoja joudutaan vetämään huoneen toiselta puolelta toiselle puolelle, on kompastumisvaara melkoinen, ellei johtoja saa piilotettua maton alle tai laitettua kiertämään seinää pitkin. Useita johtoja varten voidaan tarvita myös jatkojohtoja, jolloin on hyvä huomioida, että johdon kuormitus ei kasva liian isoksi. Johtokasan uumeniin kertyy myös helposti pölyä, joka voi päästä pistorasiaan. Siksi onkin tarpeen järjestää johdot selkeästi, jolloin myös toimiston pitäminen siistinä helpottuu.

Erilaisia tarvikkeita on runsaasti

Johtojen järjestelyyn on erilaisia tarvikkeita markkinoilla runsaasti tarjolla. Näistä on helppo valita omia tarpeitaan vastaava ja sisustukseenkin sopivat tarvikkeet netissä. Helpoin tapa hankkia tarvikkeet johtojen järjestelyyn on tehdä verkkoostos.

Yksinkertaisin tapa on hankkia jokaisesta marketista saatavat johtokoukut, jotka naputellaan huoneen jalkalistoihin kiinni. Toinen vaihtoehto on hankkia seinään tai kattoon liimattavaa johtolistaa, jonka sisällä johdot saa kulkemaan huomaamattomasti. Myös erilaisia johtokouruja ja koukkuja on tarjolla.

Sopivan tuotteen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laitteiden liikuteltavuuteen. Jos laitetta ei ole tarpeen liikuttaa mihinkään, voi johtolista olla toimivin ratkaisu. Kannettavien laitteiden kanssa taas erilaiset johtokourut ja koukut ovat toimivampia, jolloin myös laitteen laturit tai verkkojohdot saa helposti otettua mukaan.